Tot caminant per la Rambla, en el cantó del Raval, vam descobrir un Palau que ens va cridar molt l’atenció. Aquest, anomenat ‘’Palau de la Virreina’’ es va construir al segle SXVIII. El va fer construir el virrei del Perú per a la seva dona virreina. Actualment es considerat un dels millors exponents del barroc aplicat a l'arquitectura civil de Catalunya. En el pati interior ens van donar la benvinguda uns personatges gegants: Gegants de Barcelona Ciutat i l'Àliga de Barcelona. La Gegantona Laia representa la figura d’una nena del segle IV, l’àguila era imprescindible en les celebracions i va viure la seva època d’or al segle XVII i el gegant que és qui manté el caràcter de personatge històric.
Després vam començar a baixar per la Rambla fins a arribar al Mercat de Sant Josep, també anomenat ‘’La Boqueria’’. Sembla un únic edifici però si ens posem a observar bé ens adonarem de que són molts carrers coberts i que la seva superfície assoleix els 2.583 m² amb més de 300 parades. Aquí és on la majoria dels habitants barcelonins s’ocupen de fer les seves comandes i alguns de vendre-les. Té una gran varietat en tota mena de menjà: fruites, verdures, diferents tipus de peixos, tota mena de carn i fins i tot aliments per als vegetarians! Totes les paradetes estaven molt ben decorades, concordant amb el tema dels aliments, però finalment vam entrar en una que es deia ‘’Pinotxo bar’’ per preguntar que era el ‘’biberó’’, ens van explicar que consistia en una mescla de llet condensada i cafè. En aquell moment no ens venia molt de gust una beguda tan calenta i per això vam decidir anar a comprar-nos uns ‘’smoothies’’, n’hi havia de tots els sabors i colors!
Si aneu passejant per la Rambla, al bell mig d’aquesta, si us fixeu en el terra us adonareu de que és diferent del dels altres trams. Llavors heu de saber que esteu trepitjant una de les obres de Joan Miró, anomenada, també Joan Miró. Aquest, fou un pintor, escultor, gravador i ceramista català, considerat un dels màxims representants del surrealisme. El 30 de desembre de 1976 es va instal·lar aquesta obra, que és un mosaic circular que simbolitza l’univers de la totalitat i de la perfecció. És un cercle que, al seu interior, compta amb porcions de colors. I com no, no podria faltar la firma de l'autor:
Si voleu que el temps se us passi ràpid de manera divertida i no haver d’estar en qualsevol lloc avorrits, tenim la solució! En front d’aquesta obra podreu trobar un dels teatres més antics, el LICEU. Es va construir l’any 1847 i es una casa on es representes les aficions operístiques de Barcelona. Aquest coliseu va sofrir dos incendis molt importants darrere en la seva historia:
Després de l’últim, el qual va destruir, pràcticament, tot el teatre, es va reconstruir, ampliar i reinaugurar el 1999. Actualment programa unes 125 funcions anuals i compta amb més de 20.000 abonaments. També incorpora, a més de les institucions esmentades, el Consell de Mecenatge i la Societat del Gran Teatre del Liceu.
Si aneu a la Plaça Reial, que està situada al costat de la Rambla a la Ciutat Vella de Barcelona, podreu descobrir i veure els fanal que va dissenyar Gaudí. Per començar es va anomenar així perquè es va voler dedicar a Ferran VII, que havia estat rei durant el temps de construcció, i també per enaltir la monarquia. Es caracteritza pels seus porxos i palmeres. Aquesta reuneix junt a la Rambla diversos establiments d’hostaleria, com escenaris de música i dansa, entre ells destaquen ‘’Los Tarantos’’ (flamenc) y ‘’Jamboree’’ (jazz). Però, a par d’això, una de les coses que ens va cridar més l’atenció va ser la font que es troba al mig. Dins d’ella es troben tres figures de la mitologia grecoromana: les Tres Gràcies. També destaquen els fanals ‘’canalobres’’ amb forma al·legòrica d’arbre, dissenyats per Gaudí l’any 1879.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada