Arribades al final de la Rambla, ens vam ensopagar amb l'edifici de les Drassanes, que són les més grans i completes que hi ha a tot el món. Les Drassanes són instal·lacions on es construeixen o reparen vaixells. Nombrosos ports catalans, valencians i balears tenien drassanes, la major part d'elles organitzades a les platges, a l'aire lliure i amb lleugers rafals. Les ciutats de Barcelona i València van disposar, però, d'unes imposants drassanes de construcció sòlida i permanent. Aquests edificis gegantins va començar a bastir-se, en el cas de Barcelona, a les acaballes del segle XIII, cap al 1283.
Actualment s'ha convertit en la seu del Museu Marítim de Barcelona, on encara conté l'estil Gòtic-Civil de les Drassanes.
Tot seguint el recorregut, ens vam apropar als peus del gran monument a Colom, reflexionant una mica. Colom senyalava cap a terra desconeguda, volia descobrir les Índies, però va arribar a Amèrica. Tot i axí el dit no senyala cap a ninguna de les dues bandes. Hi han hagut moltes polèmiques des de fa anys sobre la direcció en la qual el dit senyala, molts diuen que només senyala el mar, uns altres esmenten que senyala a Génova, la seva ciutat natal, i d'altres diuen que senyala a la platja de Mallorca. Ara bé, no se sap la resposta exacta.
***Del Govern Militar fins al Palau de Mar
Barcelona és sens dubte des de temps immemoriables una ciutat oberta al mar. Al passeig més antic de la Rambla s'hi ha afegit, des de fa uns anys, un nou tram que ens endinsa mar enllà.
Només arribar al port, ens trobem amb unes embarcacions que passegen des de 1888 els barcelonins i els visitants pel port de Barcelona: "Les Golondrines"
Traveçant el pont arribem a l'altre zona del port, on 20 anys enrere hi havien uns magatzems i una estació marítima.
Al arribar a Palau de Mar, ens informem de que consta d'una entitat a la seva seu: El Centre d'Història Contemporània dintre del Museu d'Història de Catalunya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada